‘TOSCA’ DE G. PUCCINI
PRIMERA PRODUCCIÓ OPERÍSTICA DE LA FUNDACIÓ ÒPERA A CATALUNYA

TOSCA DE G. PUCCINI SERÀ LA PRIMERA PRODUCCIÓ OPERÍSTICA DE LA NOVA FUNDACIÓ ÒPERA A CATALUNYA (FOC).

LA PRODUCCIÓ ES PRESENTARA ELS DIES 24, 26 I 28 DE FEBRER A SABADELL I REALITZARA GIRA PER MANRESA, SANT CUGAT DEL VALLÈS, GRANOLLERS, REUS, VILADECANS, BARCELONA, GIRONA I LLEIDA FINS AL 19 DE MARÇ DE 2021.

LA FOC ESTÀ FORMADA PER L’ASSOCIACIÓ D’AMICS DE L’ÒPERA DE SABADELL, L’ORQUESTRA SIMFÒNICA DEL VALLÈS, LA FUNDACIÓ BANC SABADELL I LA FUNDACIÓ FLUIDRA, AMB EL SUPORT DEL DEPARTAMENT DE CULTURA DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA I L’AJUNTAMENT DE SABADELL.

AQUESTA NOVA ENTITAT ÉS CONSTITUEIX COM L’INSTRUMENT NECESSARI PER GARANTIR LA CONTINUÏTAT I CREIXEMENT DEL CICLE ÒPERA A CATALUNYA, LIDERAT DURANT MÉS DE 38 ANYS PER L’ASSOCIACIÓ D’AMICS DE L’ÒPERA DE SABADELL.


Aquest dimecres 17 de febrer s’ha presentat en roda de premsa al Palau Marc de Barcelona, la primera producció operística de la Fundació Òpera a Catalunya (FOC), Tosca de G. Puccini, es presenta a Sabadell els dies 24, 26 i 28 de febrer i realitzarà gira per Manresa, Sant Cugat del Vallès, Granollers, Reus, Viladecans Barcelona, Girona i Lleida fins el 19 de març de 2021.

La roda de premsa ha comptat amb la presència de la consellera de Cultura, Àngels Ponsa, acompanyada de l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés i Falgueras; el president de la FOC i la Fundació Fluidra, Joan Planes; la directora artística i presidenta d’honor de la FOC, Mirna Lacambra; el president de la Fundació Banc Sabadell, Miquel Molins; el president de l’Orquestra Simfònica del Vallès, Jordi Cos; i el director general de la FOC, Oscar Lanuza.

La Fundació Òpera a Catalunya (FOC) està formada per l’Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell, l’Orquestra Simfònica del Vallès, la Fundació Banc Sabadell i la Fundació Fluidra, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Sabadell, el Ministerio de Cultura y Deporte, la Diputació de Barcelona i d’altres institucions, patrocinadors, col·laboradors i mecenes

Aquesta nova entitat es constitueix com l’instrument necessari per garantir la continuïtat i creixement del cicle Òpera a Catalunya, liderat durant més de 38 anys per l’Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell. I té com a objectius la creació, la producció pròpia, l’exhibició, la comunicació, la innovació, l’emprenedoria, l’arrelament a la societat, la potenciació dels joves talents, la sostenibilitat, l’eficiència i la responsabilitat de les produccions operístiques i líriques donant continuïtat a l’activitat actual del cicle d’Òpera a Catalunya. Esdevenint una institució de referència, estratègica i prestigi, atractiu pel públic, programadors, institucions, patrocinadors i artistes en els pròxims anys.

La primera producció de la FOC serà ‘Tosca’ de G. Puccini amb un total d’11 funcions a 9 ciutats de 8 comarques. Més de 5 milions de persones podran accedir alguna d’aquestes funcions tot i els confinaments perimetrals actuals.

La preparació i la realització d’aquesta producció és possible gràcies a un exhaustiu protocol de prevenció, que inclou una planificació específica amb els cossos artístics treballant amb bombolles aïllades, tests de detecció de Covid-19 de freqüència setmanal per orquestra i cor i 2 cops per setmana pels solistes. Així mateix tots els teatres apliquen el protocol que garanteix la seguretat del públic incloent separació, limitació d’aforament, entrades assignades, ventilació i control als accessos i sortides. Destacant l’esforç que realitzen els teatres del circuit per complir amb totes les mesures i mantenint l’activitat en condicions tan difícils com les actuals.

Sens falta aquest ‘Tosca’ compta amb la confiança dels professionals del país i en el seu elenc artístic hi haurà les sopranos Maribel Ortega i Carmen Solís en el paper de Floria Tosca, el tenor Enrique Ferrer serà Mario Cavaradosi, el baríton d’origen gallec Luís Cansino en el paper de Il Barone Scarpia, Pau Armengol com a Sagristà i Alejandro Baliñas com Angelotti són joves professionals sorgits de la pedrera de l’Escola d’Òpera de Sabadell.

La batuta de la direcció musical correra a càrrec del jove director sabadellenc Sergi Roca, una de les primeres i poques oportunitats del director a Catalunya, però que ja manté una sòlida carrera a Alemanya. La direcció del cor del director Daniel Gil de Tejada. La direcció d’escena serà de la mà de Carles Ortiz i l’escenografia de Jordi Galobart. Com sempre la producció anirà acompanyada de l’Orquestra Simfònica del Vallès i del Cor dels Amics de l’Òpera de Sabadell, i la direcció artística de la producció i el projecte de Mirna Lacambra.

Basada en l’obra teatral de Victorien Sardou, ‘Tosca’ és una òpera d’estètica realista considerada per Giacomo Puccini com una obra sense proporcions excessives, que no exigia superabundància de música ni esdevenia un espectacle decoratiu.

És l’òpera on de la manera més cruel les il·lusions són destrossades per la realitat, on enganys, desitjos i traïcions es mesclen en una Roma obscura entre les emocions i anhels dels tres protagonistes Floria Tosca, Mario Cavardossi i Il Barone Scarpia, destinats irremeiablement a un final tràgic.

Podeu consultar i descarregar el programa de mà

La roda de premsa a quedat enregistrada

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *