Vés al contingut

Subscriu-te:

CONCURS MIRNA LACAMBRA

PRIMER PAS CAPA LA PROFESSIONALITZACIÓ

En el seu inici, l’Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell (AAOS) va crear el Concurs Eugenio Marco, transformant-lo posteriorment en el Concurs Mirna Lacambra per a l’accés als cursos de l’Escola d’Òpera de Sabadell, creada el 1996, complint així amb la seva filosofia de recolzar i promocionar els nostres joves cantants. L’entitat també atorga premis especials en els concursos Tenor Viñas, Germans Pla, Camerata Sant Cugat i Josep Palet.

Igualment, és un fet constant la contractació de joves valors en les temporades del Cicle Òpera a Catalunya, que organitza actualment la Fundació Òpera a Catalunya.

Amb aquest 28è curs (la novena edició gestionada per la Fundació Mirna Lacambra – Xavier Gondolbeu), dedicat al muntatge de l’òpera La bohème de Giacomo Puccini, es pretén preparar de forma exhaustiva els alumnes en tot allò que requereix una bona representació operística: tècniques d’interpretació escènica i musical, expressió corporal, estil, dicció, etc. Tot plegat amb l’objectiu final de representar l’òpera davant el públic. D’aquesta manera, els alumnes seleccionats en el Concurs actuaran en el Teatre La Faràndula de Sabadell, previs assaigs amb orquestra, en la mateixa producció de La bohème que transcorrerà en paral·lel pel Cicle Òpera a Catalunya a càrrec dels artistes professionals.

A tot aquell que comença en aquest apassionant món de l’òpera se li demana experiència, cosa bastant difícil d’adquirir en el nostre país. Doncs bé, això és el que oferim: experiència, treballada amb tota la dedicació i seriositat que sempre ens han caracteritzat. El primer contacte amb l’escenari, l’orquestra, l’escenografia i el vestuari davant el públic és inoblidable per a un cantant. Amb l’Escola d’Òpera de Sabadell pretenem que els futurs professionals de l’òpera d’aquest país recordin sempre aquesta primera vegada, aquest primer pas cap a la professionalització.

FUNDACIÓ MIRNA LACAMBRA-XAVIER GONDOLBEU

Aquesta fundació fou creada el desembre de 2013, i posteriorment inscrita al Registre de Fundacions de la Generalitat de Catalunya, per voluntat dels seus fundadors, el matrimoni format per Mirna Lacambra i Xavier Gondolbeu que, després d’estar al front de l’AAOS de manera infatigable durant 31 anys, van sentir que s’havia de donar un pas al front amb la fi d’assegurar la continuació del projecte de l’Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell, preservant el seu llegat i amb una clara visió de futur.

Aquest és el principal objectiu de la Fundació, però també en té d’altres. Un dels més importants és la projecció de l’Escola d’Òpera de Sabadell.