Skip to content
ESCOLA D'ÒPERA

En el seu inici, l’Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell (AAOS) va crear el Concurs Eugenio Marco transformant-lo posteriorment en el Concurs Mirna Lacambra per l’accés als cursos de l’Escola d’Òpera de Sabadell creada el 1996, complint així amb la seva filosofia de recolzar i promocionar els nostres joves cantants.

També atorga premis especials en els concursos Tenor Viñas, Germans Pla de la ciutat de Balaguer, Camerata Sant Cugat i Concurs de Cant Josep Palet de Martorell.

És un fet constant la contractació de joves valors en les temporades del Cicle Òpera a Catalunya que organitza la Fundació Òpera a Catalunya.

Més endavant va crear l’Associació per a la Formació de Joves Cantants d’Òpera, com entitat encarregada de la gestió de l’Escola d’Òpera de Sabadell i tot el que d’ella en depèn: curs i concurs d’accés. Actualment aquesta associació va quedar dissolta i passa a gestionar l’Escola d’Òpera de Sabadell la Fundació Mirna Lacambra–Xavier Gondolbeu

Amb aquest XXVI Curs, dedicat al muntatge de l’òpera Don Giovanni de W. A. Mozart, pretenem preparar de forma exhaustiva als alumnes en tot aquell que requereix una bona representació operística: tècniques d’interpretació escènica i musical, expressió corporal, estil, dicció, etc. Tot ell amb l’objectiu final de representar les òperes davant el públic. D’aquesta manera, els alumnes seleccionats en el Concurs actuaran al Teatre La Faràndula de Sabadell, previs assaigs amb orquestra, en la mateixa producció de Don Giovanni de W. A. Mozart que transcorrerà en paral·lel pel cicle Òpera a Catalunya, a càrrec dels artistes professionals.

A tot aquell que comença en aquest apassionant món de l’òpera se li demana experiència, cosa bastant difícil d’adquirir al nostre país. Doncs bé, això és el que oferim: experiència, treballada amb tota la dedicació i la serietat que sempre ens ha caracteritzat. El primer contacte amb l’escenari, l’orquestra, l’escenografia i el vestuari davant del públic és inoblidable per un cantant. Amb la nostra Escola d’Òpera de Sabadell pretenem que els futurs professionals de l’òpera en aquest país recordin sempre aquest primer cop, aquest primer pas cap a la professionalització.

Des d’aquestes línies volem donar les gràcies a les empreses i institucions que, atorgant ajuts, han cregut en aquest projecte tan engrescador. Són: Fundació Òpera a CatalunyaGeneralitat de CatalunyaDiputació de BarcelonaAjuntament de SabadellFundació Banc Sabadell i Obra Social “la Caixa”.

Hem d’estar agraïts, també, a l’existència del cicle Òpera a Catalunya ja que l’Escola pot aprofitar-ne l’estructura a fi de representar l’òpera objecte del Curs que, com ja sabeu, és una de les que conformen la temporada del Cicle.