Vés al contingut

Subscriu-te:

ÒPERA A LES BIBLIOTEQUES

Òpera a Catalunya s’incorpora al programa per a la difusió de les arts del Servei de Biblioteques de la Generalitat amb la creació d’un seguit de clubs d’òpera.

L’objectiu del projecte és l’estimulació del diàleg, el coneixement del món operístic, la difusió de l’experiència i la facilitació de l’accés a la lírica i la música en general arreu del territori català, sense perjudici d’altres col·laboracions en àmbits relacionats i espais territorials diferents d’aquest.

Les més de quatre-centes biblioteques públiques que s’estenen arreu de Catalunya són un canal ideal i facilitador per la introducció d’aquets coneixements. Els clubs són espais de trobada que estimulen el diàleg i el coneixement sobre el món que envolta l’òpera a partir de la posada en comú de la lectura d’assaigs divulgatius, biografies d’intèrprets i compositors, novel·les o obres de teatre i de visionats i audicions comentades.

En definitiva crear nous públics per a les biblioteques i el món operístic.

ACTIVITAT

‘Òpera a les Biblioteques’ ofereix la realització d’un seguit d’accions territorials i properes al públic de les biblioteques: curiós, lector i melòman.

El Departament de Cultura de la Generalitat aporta el material de suport per als clubs: lots de llibres i també vídeos i registres sonors seleccionats d’eBibiocat, la biblioteca digital de les biblioteques públiques de Catalunya.

Finalment el projecte amb cada biblioteca majoritàriament es culminaria amb dues activitats que podrien ser complementaries:

  • Una conferència al voltant de l’espectacle operístic produït per la l’AAOS i la FOC (3-4 produccions anuals), en un format adaptat per al programa de cada biblioteca, diferenciat de les xerrades prèvies que ja organitzen les ciutats del cicle.
  • Realització d’un acord amb cada un dels teatres del cicle ‘Òpera a Catalunya’ i les biblioteques, segons les seves condicions, per oferir un descompte o inclús l’organització de grups a un preu reduït perquè el públic assistent a l’etapa final del projecte pugui gaudir de les òperes de la seva ciutat.

 

La mateixa Fundació Òpera a Catalunya es fa càrrec del cost d’aquesta darrera conferència o lectura literària de les biblioteques, proporcionant una persona de confiança que es desplaça a l’equipament bibliotecari: el musicògraf, historiador de l’art i crític Albert Ferrer Flamarich, desplaçaria fins al punt en qüestió. En aquest cas es comptaria amb el per les activitats.

 

Més informació:

Servei de Biblioteques del Departament de Cultura