ÒPERA A LES BIBLIOTEQUES

Òpera a Catalunya s’incorpora al programa Bib&Arts del Servei de Biblioteques de la Generalitat amb la creació d’un seguit de clubs de lectura.

L’objectiu del projecte és l’estimulació del diàleg, el coneixement del món operístic, la difusió de l’experiència i la facilitació de l’accés a la lírica i la música en general arreu del territori català, sense perjudici d’altres col·laboracions en àmbits relacionats i espais territorials diferents d’aquest.

La xarxa de biblioteques català és un canal ideal i facilitador per la introducció d’aquets coneixements. N’hi ha que ofereixen clubs de lectura de llibres relacionats amb òperes, d’altres estimulen el diàleg i el coneixement sobre el món que envolta l’òpera a partir de la posada en comú de la lectura d’assaigs divulgatius, biografies d’intèrprets i compositors, novel·les o obres de teatre.

En definitiva crear nous públics per a les biblioteques i el món operístic.

ACTIVITAT

‘Òpera a les Biblioteques’ ofereix la realització d’un seguit d’accions territorials i properes al públic de les biblioteques: curiós, lector i melòman.

La Generalitat aporta el material literari, digital i d’àudio sobre l’òpera, formant d’aquesta manera clubs de lectura i/o de conferencia al seu voltant. Amb l’objectiu d’estimular el diàleg i el coneixement del món operístic i tot allò que l’envolta.

Finalment el projecte amb cada biblioteca majoritàriament es culminaria amb dues activitats que podrien ser complementaries:

  • Una conferència o lectura literària al voltant de l’espectacle operístic produït per la l’AAOS i la FOC (3-4 produccions anuals), el format diferenciarà de les xerrades prèvies que ja organitzen les ciutats del cicle tenint en compte que el públic objectiu és diferent. Adaptant el format a la tasca que realitzà cada biblioteca.
  • Realització d’un acord amb cada un dels teatres del cicle ‘Òpera a Catalunya’ i les biblioteques, segons les seves condicions, per oferir un descompte o inclús l’organització de grups a un preu reduït perquè el públic assistent a l’etapa final del projecte pugui gaudir de les òperes de la seva ciutat.

 

La mateixa Fundació Òpera a Catalunya es farà càrrec del cost d’aquesta darrera conferència o lectura literària de les biblioteques, proporcionant una persona de confiança què es desplaçaria fins al punt en qüestió. En aquest cas es comptaria amb el musicògraf, historiador de l’art i crític Albert Ferrer Flamerich per les activitats.