Vés al contingut

NOTÍCIES

L’ÒPERA ‘MANON LESCAUT’ S’ESTRENARÀ DIMECRES 21 DE FEBRER A SABADELL

  El dimecres 21 de febrer a les 20.00 h s’estrenarà al Teatre de la Faràndula de Sabadell la tercera producció de la temporada 2023-24 d’Òpera a Catalunya, Manon Lescaut de Giacomo Puccini, òpera representada només una vegada per la companyia, l’any 2017. Al mateix teatre se’n representaran dues funcions més; el divendres 23 de febrer a les 20.00 h i el diumenge 25 de febrer a les 18.00 h.

  LA TEMPORADA ÒPERA A CATALUNYA PRESENTA MANON LESCAUT A SABADELL I POSTERIOR GIRA PER 7 CIUTATS CATALANES

   El dimecres 21 de febrer s’estrenarà al Teatre de la Faràndula de Sabadell la propera producció de la temporada 2023-24 d’Òpera a Catalunya, ‘Manon Lescaut’ de Giacomo Puccini, òpera representada només una vegada per la companyia, l’any 2017. Després de les tres funcions previstes a la capital vallesana (el 21, 23 i 25 de febrer), començarà la gira que entre l’1 i el 24 de març passarà per Sant Cugat del Vallès, Granollers, Tarragona, Manresa, Girona, Lleida i Cornellà de Llobregat, on tindrà lloc per segona vegada una òpera completa després d’haver-se afegit al circuit la temporada anterior amb l’òpera Madama Butterfly. En total, doncs, es faran 10 funcions en 8 ciutats diferents.

   LA FUNDACIÓ ÒPERA A CATALUNYA CELEBRA EL CENTENARI DE PUCCINI AMB CINC PRODUCCIONS AL LLARG DEL 2024

    La Fundació Òpera a Catalunya (FOC) s’adhereix a la commemoració del centenari de la mort de Puccini amb cinc títols escenificats al llarg d’aquest any: Madama Butterfly a Santander, Manon Lescaut dins el cicle Òpera a Catalunya 2023-24 i al Festival d’Òpera de Saaremaa, Turandot dins el cicle 2023-24, Tosca al festival estonià i en la temporada 2024-25 i La bohème també dins la propera temporada.

    ÒPERA A CATALUNYA PRESENTA ‘MADAMA BUTTERFLY’ AL PALACIO DE FESTIVALES DE CANTABRIA DE SANTANDER

     Aquest matí s’ha presentat al Palacio de Festivales de Cantabria la producció de Madama Butterfly de Giacomo Puccini que es podrà veure en aquest equipament el dijous 11 de gener i el divendres 12 de gener a les 19.30 h. El Palacio de Festivales de Cantabria i la Fundació Òpera a Catalunya han presentat conjuntament aquesta proposta, que suposa la tercera fita en la col·laboració entre les dues institucions, després de les anteriors òperes representades (Rigoletto de Verdi el maig de 2022 i Don Giovanni de Mozart l’octubre de 2022).

     ÒPERA A CATALUNYA HA PRESENTAT UNA EXITOSA PRODUCCIÓ DE ‘DOÑA FRANCISQUITA’ AMB UN 95% D’OCUPACIÓ

      El passat diumenge 3 de desembre va finalitzar al Palau de la Música Catalana la gira de la producció ‘Doña Francisquita’ d’Amadeu Vives, que es va estrenar el 25 de novembre al Teatre La Faràndula de Sabadell, on també va tenir lloc una representació més el 26 de novembre. En total s’han representat 4 funcions en equipaments de 3 ciutats diferents: a més de Sabadell, al Teatre Fortuny de Reus i al Palau de la Música Catalana de Barcelona.

      ÒPERA A CATALUNYA CLOU LA PRIMERA GIRA DE LA TEMPORADA AMB 10 FUNCIONS DE ‘ROMEU I JULIETA’ EN 8 CIUTATS

       El passat divendres 10 de novembre va finalitzar al Teatre de la Llotja de Lleida la gira de la producció Romeu i Julieta de Ch. Gounod, que es va estrenar el 18 d’octubre al Teatre La Faràndula de Sabadell, on també van tenir lloc dues representacions més el 20 i 22 d’octubre. En total s’han representat 10 funcions en equipaments de 8 ciutats diferents: Teatre Fortuny de Reus, Teatre Tarragona, Teatre Auditori de Granollers, Teatre Kursaal de Manresa, Teatre-Auditori de Sant Cugat del Vallès, Teatre Jardí de Figueres i Teatre de la Llotja de Lleida.

       LA TEMPORADA ÒPERA A CATALUNYA PRESENTA UNA NOVA PRODUCCIÓ DE ‘DOÑA FRANCISQUITA’ A SABADELL, REUS I EL PALAU DE LA MÚSICA

        El dissabte 25 de novembre s’estrenarà al Teatre de la Faràndula de Sabadell la propera producció de la temporada 2023-2024 d’Òpera a Catalunya, ‘Doña Francisquita’ d’Amadeu Vives, sarsuela representada només una vegada dins la temporada d’òpera de Sabadell, l’any 2004. Després de les dues funcions previstes a la capital vallesana (el 25 i 26 de novembre), la sarsuela es representarà també al Teatre Fortuny de Reus (l’1 de desembre) i al Palau de la Música Catalana de Barcelona (el 3 de desembre).

        ARRENCA LA PRIMERA GIRA DE LA TEMPORADA D’ÒPERA A CATALUNYA, QUE PORTARÀ ‘ROMEU I JULIETA’ PER 8 CIUTATS CATALANES

         Avui, dimarts 24 d’octubre, comença la gira de la producció Romeu i Julieta de Ch. Gounod, que es va estrenar el passat 18 d’octubre al Teatre La Faràndula de Sabadell, on també van tenir lloc dues representacions més el 20 i el 22 d’octubre. La gira passarà per 7 ciutats catalanes que formen part del Circuit Òpera a Catalunya, i que, sumades a les tres representacions que ja s’han fet a Sabadell, sumen un total de 10 funcions en 8 poblacions diferents.

         ÒPERA A CATALUNYA INAUGURA LA TEMPORADA AMB ‘ROMEU I JULIETA’ DE GOUNOD

          El proper dimecres 18 d’octubre a les 20.00 h s’estrenarà al Teatre de la Faràndula de Sabadell l’òpera inaugural de la temporada 2023-2024 d’Òpera a Catalunya, Romeu i Julieta de Charles Gounod, òpera que ha estat abans representada en tres ocasions dins el circuit i que aquesta vegada, sota el paraigües de la Fundació Òpera a Catalunya, serà la quarta. Al mateix teatre se’n representaran dues funcions més; el divendres 20 d’octubre a les 20.00 h i el diumenge 22 d’octubre a les 18.00 h.