MIQUEL MOLINS NUBIOLA
"Seguim apostant perquè la ciutat de Sabadell es mantingui com un referent musical i operístic a tota Catalunya"

Aprofito aquestes línies que l’Associació Amics de l’Òpera m’ofereix cada any, per presentar aquesta nova edició de la Temporada d’Òpera a Sabadell. Aquest any, haig de destacar no sols la qualitat de les obres, sinó també l’esforç enorme que s’ha dut a terme perquè aquest projecte musical es pogués dur a terme en les circumstàncies tan complicades que estem vivint. La meva enhorabona a tots els que una vegada més han fet possible aquests excepcional esdeveniment. Serà un plaer gaudir de les grans veus que donaran vida als diferents personatges d’aquestes òperes, acompanyats del Cor Amics de l’Òpera de Sabadell i de  l’Orquestra Simfònica del Vallès.

Des de la Fundació Banc Sabadell seguim apostant perquè l’òpera continuï sent un punt de trobada per a tots els amants de la música i perquè la ciutat de Sabadell es mantingui com un referent musical i operístic a tota Catalunya.

Endinsant-nos ja en la programació d’aquest nova edició, es presenten
quatre grans òperes: La Flauta màgica, Macbeth, Tosca i Aida, totes elles claus en la història d’aquest gènere, i que tenen en comú els seus grans personatges femenins, cadascuna amb característiques pròpies, és clar, però que sobresurten no sols en la part tècnica i interpretativa si no en el paper que cadascuna desenvolupa dins de la trama.

La flauta màgica ens porta a un dels seus punts més àlgids amb el personatge de la Reina de la Nit, que encara que només interpreta dues àries, són de tal dificultat tècnica i mestratge vocal que l’han convertit en la gran protagonista d’aquesta òpera. Lady Macbeth és el personatge on es concentren totes les mirades per la seva ambició sense límits que la portarà a un final tràgic, igual que Floria Tosca, personatge de gran temperament, apassionada i disposada a tot encara que això signifiqui posar fi a la seva vida. L’esclava Aída enamorada de Ramadés, és un personatge complicat d’interpretar, i on els afectes es contraposen en la seva condició de filla, amant i esclava.

La meva més sincera enhorabona per l’esforç en confegir aquest programa i per l’elecció de les òperes programades que estic segur faran gaudir a tots els amants de la música, no sols a Sabadell si no a totes les ciutats associades al cicle de l’Òpera de Catalunya. 

MIQUEL MOLINS NUBIOLA

President Fundació Banc Sabadell

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *