Skip to content
XXV CONCURS MIRNA LACAMBRA I ÒPERA A LA FRESCA
Òpera a Catalunya Estiu 2021

XXV CONCURS MIRNA LACAMBRA

Els dies 7, 8 i 9 de juliol de 2021 es durà a terme el XXV Concurs Mirna Lacambra, organitzat per la Fundació Mirna Lacambra – Xavier Gondolbeu i amb el suport de la Fundació Òpera a Catalunya, al Teatre Principal de Sabadell.

El concurs dóna accés a l’Escola d’Òpera de Sabadell creada el 1996 i que porta vint-i-cinc anys complint amb la seva filosofia de recolzar i promocionar els joves cantats.

Aquest XXV curs de l’Escola, dedicat al muntatge de l’òpera Il babiere di Siviglia de Gioacchino Rossini, pretén preparar de forma exhaustiva als alumnes en tot aquell que requereix una bona representació operística: tècniques d’interpretació escènica i musical, expressió corporal, estil, dicció, etc. Tot ell amb l’objectiu final de representar les òperes davant el públic. D’aquesta manera, els alumnes seleccionats en el Concurs actuaran al Teatre La Faràndula de Sabadell, previs assaigs amb orquestra, en la mateixa producció de Il barbiere di Siviglia de G. Rossini que transcorrerà en paral·lel pel cicle Òpera a Catalunya, a càrrec dels artistes professionals.

A tot aquell que comença en aquest apassionant món de l’òpera se li demana experiència, cosa bastant difícil d’adquirir al nostre país. Doncs bé, això és el que oferim: experiència, treballada amb tota la dedicació i la serietat que sempre ens ha caracteritzat. El primer contacte amb l’escenari, l’orquestra, l’escenografia i el vestuari davant del públic és inoblidable per un cantant. Amb la nostra Escola d’Òpera de Sabadell pretenem que els futurs professionals de l’òpera en aquest país recordin sempre aquest primer cop, aquest primer pas cap a la professionalització.

Des d’aquestes línies volem donar les gràcies a les empreses i institucions que, atorgant ajuts, han cregut en aquest projecte tan engrescador. Són: Fundació Òpera a Catalunya, Generalitat de Catalunya, Diputació de Barcelona, Ajuntament de Sabadell i Fundació Banc Sabadell.

Més informació: Bases XXV Concurs Mirna Lacambra

 

ÒPERA A LA FRESCA

Entre les activitats de la Fundació Òpera a Catalunya d’aquest estiu també s’inclou la realització de l’Òpera a la Fresca dins la Programació d’Estiu de l’Ajuntament de Sabadell.

Al llarg del mes de juliol es podrà gaudir al Pati de l’Estruch de les realitzacions de les òperes de Carmen de G. Bizet (dijous, 15 de juliol a les 21.30h) i La bohème de G. Puccini (dijous, 22 de juliol a les 21.30h), produccions pròpies que s’han gravat al Teatre Auditori de Granollers gràcies a la Televisió del Vallès Oriental.

Per poder gaudir d’aquestes retransmissions serà obligatori realitzar la reserva prèvia d’entrades al web de Sabadell Cultura i sortiran una setmana abans de la seva realització.

ENS DONA SUPORT