Skip to content
'AIDA' DE G. VERDI
LA SEGONA PRODUCCIÓ ÒPERISTICA DE LA FUNDACIÓ ÒPERA A CATALUNYA

Aida de G. Verdi, la quarta producció de la temporada 2020 – 2021 del Cicle d’Òpera a Catalunya, s’estrena aquest pròxim dimecres 28 d’abril al Teatre de la Faràndula de Sabadell amb totes les entrades exhaurides per les tres funcions a la capital vallesana. Seran un total de 9 funcions a 7 ciutats (Sabadell, Manresa, Girona, Vic, Reus, Sant Cugat del Vallès i Granollers) entre els mesos d’abril i maig.

Aquest serà la segona producció de la Fundació Òpera a Catalunya, nascuda per donar continuïtat als gairebé 40 anys de tasca de l’Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell.

En el paper d’Aida hi haurà la soprano Maite Alberola, el tenor Alejandro Roy amb una exitosa trajectòria, que la portat a actuar al Festival Puccini a Torre del Lago i al Metropolitan Opera House de Nova York amb l’òpera La fanciulla del West, serà Radamès. La mezzosoprano Laura Vila en el paper d’Amneris, el baix canari Jeroboám Tejera com a Ramfis i el baríton Carles Daza serà Amonasro, finalment el jove talent  Alejandro Baliañas, sorgit de la pedrera de l’Escola d’Òpera de Sabadell, tanca l’elenc artístic en el paper de Il re.

La direcció musical correra a càrrec del director musical de la companyia, Daniel Gil de Tejada. La direcció d’escena i vestuari estarà liderada pel Carles Ortiz i l’escenografia de Jordi Galobart. Com sempre, la producció anirà acompanyada de l’Orquestra Simfònica del Vallès i del Cor dels Amics de l’Òpera de Sabadell, i la direcció artística de la producció i el projecte de Mirna Lacambra.

Aquesta òpera va ser un encàrrec fet a Giuseppe Verdi pel kediv d’Egipte, Ismaïl Baixà, per ser estrenada al teatre de l’Òpera Khedivial del Caire l’any 1871, ara fa tot just 150 anys. Amb la voluntat de fer un gran espectacle amb escenes plenes d’esplendor i un gran desplegament orquestral i coral i evocar la magnificència de l’antic Egipte, Aida va ser rebuda amb una gran acceptació pel públic i, de fet, continua essent un clàssic dels repertoris operístics.

L’òpera està situada a l’Antic Egipte i narra el triangle amorós que condueix Aida, Amneris i Radamès a portar la passió, l’amor i l’odi fins a les últimes conseqüències. La protagonista de l’òpera és Aida, una princesa etíop que és capturada i portada a Egipte com a esclava. Radamès, un comandant militar, lluita al dividir-se entre el seu amor per ella i la seva lleialtat al Faraó. Per complicar encara més la trama, Radamès és objecte de l’amor de la filla del Faraó, Amneris, tot i que ell no correspon als seus sentiments.

‘AIDA’ DE G. VERDI – DATES DE LES FUNCIONS:

 

ABRIL 2021

Sabadell, Teatre La Faràndula

Dimecres 28 d’abril, a les 19:00 h

Divendres 30 d’abril, a les 19:00 h

 

MAIG 2021

Sabadell, Teatre La Faràndula

Diumenge 2 de maig , a les 18:00 h

Manresa, Teatre Kursaal

Dimecres 5 de maig, a les 18:00 h

Girona, Teatre Municipal

Divendres 7 de maig, a les 18:00 h

Vic, Teatre L’Atlàntida

Diumenge 9 de maig, a les 18:00 h

Reus, Teatre Fortuny

Dimarts 11 de maig, a les 20:30 h

Sant Cugat del Vallès, Teatre-Auditori

Divendres 14 de maig, a les 19:00 h

Granollers, Teatre Auditori

Diumenge 16 de maig, a les 18:00 h

 

REPARTIMENT:

 

Aida                                        Maite Alberola

Radamès                              Alejandro Roy

Amneris                               Laura Vila

Amonasro                           Carles Daza

Ramfis                                  Jeroboám Tejera

Il re                                         Alejandro Baliñas

Sacerdotessa                      Eugènia Montenegro

Missatger                            Nacho Guzmán

 

Direcció musical                                    Daniel Gil de Tejada

Direcció d’escena i vestuari              Carles Ortiz

Assistent de la direcció d’escena    Esteva Gorina

Escenografia                                             Jordi Galobart

Il·luminació                                               Nani Valls

Vestuari                                                       Fundació Òpera a Catalunya

 

Cor Amics de l’Òpera de Sabadell

Orquestra Simfònica del Vallès

 

Producció i organització:

Fundació Òpera a Catalunya per Òpera a Catalunya

 

En paral·lel a l’estrena, es posa en marxa de manera presencial el projecte ‘Òpera a les Biblioteques’ dins el programa Bib&Arts del Servei de Biblioteques de la Generalitat amb un seguit de conferències arreu del territori català sobre Aida, aquestes aniran a càrrec del musicògraf, historiador de l’art i crític Albert Ferrer Flamarich. Amb les següents localitats i dates:

  • Terrassa, Biblioteca Districte 4 – dimarts 27 d’abril a les 18 h.
  • Valls, Centre de Lectura – dijous 29 d’abril a les 19 h.
  • Girona, Amics de l’Òpera de Girona – dilluns 3 de maig a les 19:30 h.
  • Figueres, Biblioteca Fages de Climent – dimarts 4 de maig a les 18 h.
  • Manlleu, Biblioteca Municipal de Manlleu – dimecres 5 de maig a les 19 h.
  • Riudarenes, Biblioteca Municipal Prudenci Bertrana– dijous 6 de maig a les 18:30 h.
  • Reus, lloc a concretar – dilluns 10 de maig

 

Aquesta producció es presenta després de l’èxit obtingut a la gira de l’òpera Tosca per 9 ciutats i de les produccions de La flauta màgica i Macbeth.

 

La Fundació Òpera a Catalunya i l’Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell han mantingut fins ara la totalitat de produccions i funcions programades per aquesta temporada. Amb la gira d’Aida esperen culminar la previsió de 4 produccions i 32 representacions a 10 ciutats. Aquest fet ha estat possible gràcies al compromís d’espectadors, teatres del circuit, Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Ajuntament de Sabadell i la col·laboració de Fundació Banc Sabadell i Fundació Fluidra.

Podeu consultar i descarregar el programa de mà d’Aida aquí.

ENS DONA SUPORT