Vés al contingut
PRESENTACIÓ NOVA TEMPORADA 2021 - 2022
34è. Cicle d’Òpera a Catalunya

Aquest dijous 14 d’octubre la Fundació Òpera a Catalunya ha presentat en roda de premsa al Palau Marc de Barcelona, la nova temporada 2021 – 2022 d’Òpera a Catalunya. El Circuit d’Òpera a Catalunya està integrat per les ciutats de Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Manresa, Granollers, Reus, Girona, Vic, Tarragona, Lleida, Viladecans, Barcelona i enguany es reincorpora la ciutat de Figueres. El compromís d’aquestes ciutats i institucions fan possible que el país compti amb un model únic que permet la difusió i accés democràtic de l’òpera al territori d’una manera eficient i sostenible.

La Fundació Òpera a Catalunya (FOC) està formada per l’Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell, l’Orquestra Simfònica del Vallès, la Fundació Banc Sabadell i la Fundació Fluidra, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Sabadell, el Ministerio de Cultura y Deporte, la Diputació de Barcelona i d’altres institucions, patrocinadors, col·laboradors i mecenes.

El 34è. Cicle d’Òpera a Catalunya – 39a. Temporada d’Òpera a Sabadell, consta de 3 produccions operístiques, un concert-recital en coproducció amb el Palau de la Música i 2 concerts extraordinaris. Així, aquesta serà la temporada més ambiciosa de la companyia amb un total de 6 produccions que viatjaran a 12 ciutats i superaran la quarantena de representacions.

Il barbiere di Siviglia, de G. Rossini (octubre – novembre, 2020), Concert Homenatge – Amadeu Vives el 26 i 28 de novembre  al Teatre la Faràndula de Sabadell i el 29 de novembre al Palau de la Música Catalana, Don Pasquale, de G. Donizetti (febrer – març, 2021)  i Rigoletto, de G. Verdi (abril – maig, 2021). Produccions pròpies que faran gira arreu de Catalunya. A més de la temporada operística regular, la FOC ofereix dues produccions extraordinàries fora d’abonament: El Rèquiem de Verdi liderat per l’Orquestra Simfònica de Vallès i el Cor de l’Òpera de Sabadell que farà gira per 6 localitats (de l’1 al 10 d’abril) amb les veus de Maribel Ortega, Laura Vila, Albert Casals i Felipe Bou. També es proposa un recital d’Arias de Händel protagonitzat per la contralt Sonia Prina, el tenor Juan Sancho i la formació barroca Vespres d’Arnadí (30 d’abril a al Palau de la Música), concerts inclosos al cicle Simfònics al Palau que organitza l’Orquestra Simfònica del Vallès i el Palau de la Música Catalana.

La primera i nova producció de la temporada serà Il barbiere di Siviglia de G. Rossini amb un total d’11 funcions a 9 ciutats de 8 comarques.

Es tracta d’una nova producció pròpia, fresca i divertida sota la direcció d’escena d’en Pau Monterde i Miquel Gorriz com a director assistent. Compta, com sempre, amb els millors professionals del país en el seu elenc artístic. Hi haurà el baríton César San Martin en el paper de Figaro, la soprano valenciana Carmen Romeu serà Rosina, el jove tenor colombià Pablo Martínez en el paper de Conte d’Almaviva, el baríton argentí d’àmplia formació Fernando Álvarez serà el Dottor Bartolo. Finalment el baix Jeroboam Tejera en el paper de Don Basilio i la soprano barcelonina Eugènia Montenegro serà Berta.

La direcció musical correra a càrrec del director musical de la FOC, el mestre Daniel Gil de Tejada. Com sempre la producció anirà acompanyada de l’Orquestra Simfònica del Vallès i del Cor dels Amics de l’Òpera de Sabadell, i la direcció artística de la producció i el projecte de Mirna Lacambra.

 

En paral·lel a aquesta primera producció, es presenta el 25è aniversari de l’Escola d’Òpera de Sabadell, el projecte pretén preparar de forma exhaustiva als alumnes en tot aquell que requereix una bona representació operística: tècniques d’interpretació escènica i musical, expressió corporal, estil, dicció, etc.

Com sempre les produccions artístiques s’han portat a terme al Teatre de La Faràndula de Sabadell i als espais cedits per l’Ajuntament de Sabadell, al qual agraïm l’estreta col·laboració.

Cada any, l’Escola està centrat en un determinat títol operístic que transcorre en paral·lel amb la temporada d’Òpera a Catalunya. En aquesta ocasió Il barbiere di Siviglia, de G. Rossini, que comptarà amb els joves talents Quim Cornet (Figaro), Agustín Gómez (Il Conte di Almaviva), Susana García (Rosina), Emilia Pérez (Berta) i Lucas López (Fiorello) guanyadors del 25è Concurs Mirna Lacambra que es va celebrar al juliol d’aquest any. Tots ells tindran l’oportunitat de pujar a l’escenari i representar l’obra en dues funcions extra, el 21 i 23 d’octubre.