Skip to content

ÒPERA CATALUNYA SERÀ LA COMPANYIA CONVIDADA AL PRESTIGIÓS FESTIVAL D’ÒPERA DE SAAREMAA (ESTÒNIA) 2024

  • El Festival d’Òpera de Saaremaa és un esdeveniment de prestigi que té lloc anualment al castell medieval de Kuressaare, una de les atraccions turístiques més conegudes d’Estònia occidental
  • Del 23 al 27 de juliol de 2024 Òpera Catalunya oferirà un total de 5 espectacles en 5 dies: Tosca i Manon Lescaut de Puccini, Carmen de Bizet (en versió ballet flamenc), Il trovatore de Verdi i una Gala lírica amb el més representatiu del repertori català i espanyol
  • L’anunci s’ha fet avui a la inauguració del festival d’aquest any amb la firma de l’acord que estableix Òpera Catalunya com a companyia convidada per al 2024
  • Aquesta participació suposa tot un repte per a la companyia i al mateix temps una oportunitat de projecció internacional

 

Sabadell, 25 de juliol de 2023

Òpera a Catalunya ha estat escollida per ser la companyia convidada al Festival d’Òpera de Saaremaa, a Estònia, que tindrà lloc del 23 al 27 de juliol de 2024. Durant 5 dies les formacions de la companyia, el Cor Amics de l’Òpera de Sabadell i l’Orquestra Simfònica del Vallès, oferiran un total de 5 espectacles: les produccions de Tosca i Manon Lescaut de Puccini, Carmen de Bizet (en versió ballet flamenc), Il trovatore de Verdi i una Gala lírica d’òpera i sarsuela amb una selecció del més representatiu del repertori català i espanyol.

L’anunci d’Òpera Catalunya com a companyia convidada s’ha fet avui en l’acte de presentació de l’edició d’enguany del Festival d’Òpera de Saaremaa, en què s’ha firmat l’acord de col·laboració entre les dues parts. Kertu Orro, directora d’Eesti Kontsert (empresa organitzadora del festival) ha elogiat Òpera Catalunya per haver escollit un repertori emocionant, que inclou dues de les òperes de Puccini mai abans vistes a Saaremaa. “Estic emocionada de poder compartir la cultura operística catalana amb el públic estonià”, en paraules d’Orro. Per la seva part, Oscar Lanuza, director general de la Fundació Òpera a Catalunya, ha afirmat que “és un honor haver estat convidats a aquest prestigiós festival d’òpera i portar les propostes d’Òpera Catalunya a la preciosa illa de Saaremaa”.  

Aquesta participació suposa un repte per a la companyia i al mateix temps una oportunitat de projecció internacional. 

 

Sobre el Festival

El Festival d’Òpera de Saaremaa és un esdeveniment de prestigi que té lloc anualment al castell medieval de Kuressaare, una de les atraccions turístiques més conegudes d’Estònia occidental i que atreu cada any 20.000 espectadors d’arreu del món. Des que es va inaugurar l’any 1999, el festival ha anat guanyant cada vegada més importància en la vida cultural estoniana i s’ha convertit en l’esdeveniment que atrau més públic del país i també internacional.

El festival ofereix representacions d’òpera interpretades per teatres d’òpera internacionals. Des de l’any 2008 està organitzat per Eesti Kontsert, empresa estatal i principal promotor de música a Estònia, que també gestiona els quatre principals auditoris del país, i el director artístic és Arne Mikk.

Fins ara hi han estat presents les companyies d’òpera Black American Opera (EUA, 2008), Òpera Nacional de Letònia (2009), Nemerovich-Dantshenko Moscow Academic Music Theatre (2010), Òpera Estatal d’Ankara i Ballet Theatre (2011), Moscow Helikon Opera (2012, 2019), companyies de Tbilisi, Kutaisi i Batumi (Geòrgia, 2013), Òpera Nacional d’Ucraïna (2014), Teatre de Milà (Itàlia, 2015), Òpera de Wrocław (Polònia, 2016), Teatre Krefeld-Mönchengladbach (Alemanya, 2017), Teatre d’Òpera de Xangai, Teatre Vanemuine i Òpera Estatal d’Hongria (2018), St. Petersburg Chamber Opera (Rússia, 2021) i Silesian Opera de Bytom (Polònia 2022).

L’edició de 2023 se celebra del  25 al 29 de juliol i té com a companyia convidada la Maria Bieșu National Opera and Ballet Theatre de Chişinău (Moldàvia).

+ info:

https://concert.ee/en/festivals/saaremaa-opera-festival/

https://saaremaaopera.com/