Skip to content

ÒPERA A CATALUNYA INAUGURA LA TEMPORADA AMB ROMEU I JULIETA DE GOUNOD

  • L’estrena tindrà lloc dimecres 18 d’octubre a les 20.00 h al Teatre La Faràndula de Sabadell
  • La producció també es podrà veure a Sabadell divendres 20 a les 20.00 h i diumenge 22 d’octubre a les 18.00 h
  • Albert Casals interpretarà el rol de Roméo i la soprano Marga Cloquell farà el paper de Juliette. La producció compta, a més, amb les veus solistes de Gonzalo Ruiz, Enric Martínez-Castignani, Rocío Faus, Rosa Maria Abella, Gemma Coma-Alabert, Pau Camero i Marc Sala
  • Pau Monterde assumeix la direcció d’escena i Daniel Gil de Tejada la direcció musical i del cor, amb l’Orquestra Simfònica del Vallès i el Cor Amics de l’Òpera de Sabadell
  • Paral·lelament a la producció professional, es faran dues funcions més de ‘Romeu i Julieta’ amb el repartiment de la 27a Escola d’Òpera de Sabadell, dedicada a aquesta òpera de Gounod

 

Sabadell, 16 d’octubre de 2023

El proper dimecres 18 d’octubre a les 20.00 h s’estrenarà al Teatre de la Faràndula de Sabadell l’òpera inaugural de la temporada 2023-2024 d’Òpera a Catalunya, Romeu i Julieta de Charles Gounod, òpera que ha estat abans representada en tres ocasions dins el circuit i que aquesta vegada, sota el paraigües de la Fundació Òpera a Catalunya, serà la quarta. Al mateix teatre se’n representaran dues funcions més; el divendres 20 d’octubre a les 20.00 h i el diumenge 22 d’octubre a les 18.00 h.

Després de les tres funcions previstes a la capital vallesana (el 18, 20 i 22 d’octubre), començarà la gira per Catalunya, que entre el 24 d’octubre i el 10 de novembre passarà per les ciutats de Reus, Tarragona, Granollers, Manresa, Sant Cugat del Vallès, Figueres i Lleida. En total, es faran 10 representacions en 8 ciutats diferents.

 

El repartiment

La nova producció compta amb el director d’escena Pau Monterde, amb Miquel Gorriz com a assistent a la direcció d’escena i amb escenografia d’Elisabet Castells. L’equip artístic estarà encapçalat per dos joves cantants ja coneguts que han col·laborat amb la temporada d’Òpera a Catalunya en diverses ocasions: el tenor barceloní Albert Casals, que torna de nou en el paper de Roméo, tal i com va fer en la darrera vegada que es va representar Romeu i Julieta dins la temporada (2012) i la soprano mallorquina Marga Cloquell en el rol de Juliette, que va debutar a l’òpera de Sabadell amb Lucia di Lammermoor l’any 2014. Marga Cloquell realitzarà les tres funcions de Sabadell i la de Granollers (29 d’octubre), i per a la resta de representacions comptarem amb la soprano ucraïnesa Yulia Merkudinova, guanyadora del 2n Premi del 60è Concurs Tenor Viñas (2023).

La producció compta també amb les veus solistes del baix-baríton de Cadis Gonzalo Ruiz, que interpretarà el paper de Frère Laurent, el baríton català Enric Martínez-Castignani en el rol de Le Comte Capulet, les sopranos Rocío Faus, granadina, i Rosa Maria Abella, catalana, que es repartiran el paper de Stéphano, les mezzosopranos Gemma Coma-Alabert, de Girona, i Tamára Abraão Dos Santos, portuguesa, que es repartiran el rol de Gertrude i el baríton terrassenc Pau Camero com a Mercutio. Completen el repartiment el tenor Marc Sala (Tybalt), el baríton Cristòfol Romaguera (Le Comte Pâris), el tenor Roberto Redondo (Benvolio), els baixos-barítons Lluís Vergés (Grégorio) i Jeroboám Tejera (Le Duc de Vérone), tots ells anteriors participants a l’Escola d’Òpera de Sabadell. Amb la presència de solistes vinculats al cicle, la Fundació Òpera a Catalunya referma el seu compromís amb els artistes del país.

Pel que fa a la direcció musical, aquesta producció va a càrrec del director musical de la Fundació Daniel Gil de Tejada, un dels directors més llorejats de la seva generació, guardonat en sis concursos internacionals que l’han portat a dirigir a Itàlia, França, Polònia, Bulgària i Romania. Treballa des de 2003 amb els Amics de l’Òpera de Sabadell, amb qui ha dirigit trenta-set títols. Com en totes les produccions d’Òpera Catalunya, acompanyen els solistes l’Orquestra Simfònica del Vallès i el Cor Amics de l’Òpera de Sabadell, el director del qual és Daniel Gil de Tejada. La direcció artística de la Temporada és de Mirna Lacambra.

Paral·lelament a la producció professional, es faran dues funcions més de Romeu i Julieta amb el repartiment de la 27a Escola d’Òpera de Sabadell, el projecte de professionalització que impulsa la Fundació Mirna Lacambra – Xavier Gondolbeu amb l’objectiu de formar i promocionar els joves talents. Enguany l’Escola d’Òpera compta amb els cantants Òscar Encinas (Roméo), Laura Gibert (Juliette), Rosa Maria Abella (Stéphano) i Tamára Abraão (Gertrude), guanyadors del 27è Concurs Mirna Lacambra que es va celebrar el passat juliol, a més d’Adrià Mas (Tybalt) i Oriol Luque (Benvolio), també participants en el concurs. Completen el repartiment Lluís Vergés (Frère Laurent), Alejandro Chelet (Le Comte Capulet), Quim Cornet (Mercutio), Jordi Ferrer (Grégorio), Cristòfol Romaguera (Le Comte Pâris) i Jeroboám Tejera (Le Duc de Vérone). Tots ells pujaran a l’escenari per representar l’obra en dues funcions, el 19 i 21 d’octubre.