Vés al contingut

Subscriu-te:

LA FUNDACIÓ ÒPERA A CATALUNYA CELEBRA EL CENTENARI DE PUCCINI AMB CINC PRODUCCIONS AL LLARG DEL 2024

  • Durant l’any del centenari de la mort del compositor, presenta cinc títols de G. Puccini dins el cicle Òpera a Catalunya, Santander i el Festival d’Òpera de Saaremaa (Estònia): ‘Madama Butterfly’, ‘Manon Lescaut’, ‘Turandot’, ‘Tosca’ i ‘La bohème’
  • Fora de la temporada regular, Òpera a Catalunya ha ofert aquest gener dues funcions de ‘Madama Butterfly’ al Palacio de Festivales de Cantabria en la seva tercera visita a Santander
  • La temporada Òpera a Catalunya entra a l’any 2024 amb les òperes ‘Manon Lescaut’ (estrena el 21 de febrer) i ‘Turandot’ (abril-maig), que es presentaran dins el cicle per segona vegada en la història de la companyia
  • Dins el Festival d’Òpera de Saaremaa (juliol 2024), on Òpera a Catalunya serà la companyia convidada, es presentarà novament la producció de ‘Manon Lescaut’ i es recupera ‘Tosca’, representada el 2021 dins la temporada
  • La programació de tardor del 2024 també s’emmarca dins la commemoració del centenari de la mort del compositor amb una nova producció de ‘La bohème’ (octubre-novembre) i amb ‘Tosca’ (novembre-desembre).

 

Sabadell, 25 de gener de 2024

La Fundació Òpera a Catalunya (FOC) s’adhereix a la commemoració del centenari de la mort de Puccini amb cinc títols escenificats al llarg d’aquest any. Giacomo Puccini (1858-1924) ha estat i segueix sent un dels compositors més presents a la temporada Òpera a Catalunya amb la representació de les òperes Tosca, La bohème, Manon Lescaut, Madama Butterfly, Turandot, Suor Angelica i Gianni Schicchi.

En l’any del centenari de la seva mort, la Fundació Òpera a Catalunya ofereix cinc dels seus títols més emblemàtics: Madama Butterfly a Santander, Manon Lescaut dins el cicle Òpera a Catalunya 2023-24 i al Festival d’Òpera de Saaremaa, Turandot dins el cicle 2023-24, Tosca al festival estonià i en la temporada 2024-25 i La bohème també dins la propera temporada.

 

Madama Butterfly, tercera òpera presentada a Santander

Els passats 11 i 12 de gener es va presentar a Santander la producció de Madama Butterfly, en la que ha estat la tercera fita en la col·laboració entre el Palacio de Festivales de Cantabria, on van tenir lloc les funcions, i la FOC després de les anteriors òperes representades (Rigoletto de Verdi i Don Giovanni de Mozart el 2022). La proposta va tenir una molt bona acollida per part del públic, que va omplir la sala en totes dues representacions, amb una ocupació del 95% i un total de 2.913 espectadors.

 

Manon Lescaut i Turandot complementen la temporada 2023-24

La temporada regular d’Òpera a Catalunya 2023-24 es completa aquest any amb les òperes Manon Lescaut i Turandot, que es presentaran per segona vegada en la història de la companyia.

Manon Lescaut s’estrenarà el proper 21 de febrer a Sabadell i es representarà en 10 funcions a 8 ciutats catalanes durant els mesos de febrer i març. Hi intervindran les sopranos Carmen Solís i Berna Perles que es repartiran el paper de Manon, Enrique Ferrer com a Des Grieux, Milan Perišić serà Lescaut, Jorge Juan Morata com a Edmondo i Juan Carlos Esteve en el rol de Geronte di Ravoir. En aquesta ocasió comptarem amb la batuta d’Elio Orciuolo, director ben conegut pel públic d’Òpera a Catalunya que torna al cicle per quinzena vegada, i la direcció d’escena de Carles Ortiz. Com sempre, acompanyaran els solistes l’Orquestra Simfònica del Vallès i el Cor d’Amics de l’Òpera de Sabadell.

La temporada clourà amb Turandot, l’òpera pòstuma de Puccini i la seva gran obra mestra. L’estrena tindrà lloc el 17 d’abril a Sabadell i se’n es realitzaran 13 funcions en 11 ciutats diferents.

 

Dues òperes de Puccini al Festival d’Òpera de Saaremaa

Òpera a Catalunya serà la companyia convidada al prestigiós Festival d’Òpera de Saaremaa, a Estònia, que tindrà lloc del 23 al 27 de juliol de 2024. Durant cinc dies les formacions de la companyia, el Cor Amics de l’Òpera de Sabadell i l’Orquestra Simfònica del Vallès, oferiran un total de cinc espectacles, dels quals dos són novament òperes de G. Puccini: la producció Tosca, representada el 2021 dins la temporada, i la de Manon Lescaut que s’haurà presentat durant la gira per Catalunya de febrer i març.

A banda, també s’oferirà Carmen de Bizet (en versió ballet flamenc), Il trovatore de Verdi i una Gala lírica d’òpera i sarsuela amb una selecció del més representatiu del repertori català i espanyol.

 

La bohème i Tosca dins la propera temporada 2024-25

La programació de la tardor del 2024 també s’emmarca dins la commemoració del centenari de la mort de G. Puccini. Òpera a Catalunya anuncia un avançament de la propera temporada, en què es presentarà una nova producció de La bohème (octubre-novembre), i es reposarà Tosca (novembre-desembre), que ja s’haurà fet a Estònia a l’estiu.

Les entrades per a les funcions d’aquestes dues òperes dins la Temporada d’Òpera de Sabadell es posaran a la venda quan s’anunciï la programació completa. Fins llavors, la Fundació Òpera a Catalunya ofereix al públic la possibilitat de fer una reserva preferent d’entrades a través del formulari habilitat al seu web.

 

El Circuit Òpera a Catalunya

El Circuit Òpera a Catalunya està integrat per les ciutats de Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Manresa, Granollers, Reus, Girona, Vic, Tarragona, Lleida, Viladecans, Barcelona, Figueres, Cornellà i, en l’àmbit estatal, Santander. El compromís d’aquestes ciutats i institucions fan possible que Catalunya compti amb un model únic que permet la difusió i accés democràtic de l’òpera al territori d’una manera eficient i sostenible.

La Fundació Òpera a Catalunya està formada per l’Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell, l’Orquestra Simfònica del Vallès, la Fundació Banc Sabadell i la Fundació Fluidra, i compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Sabadell, el Ministerio de Cultura y Deporte – INAEM, la Diputació de Barcelona i d’altres institucions, patrocinadors, col·laboradors i mecenes.