Skip to content
PROJECTE ÒPERA A CATALUNYA

La Fundació Òpera a Catalunya i el Departament de Cultura de la Generalitat presenten la 33a temporada d’Òpera a Catalunya. El Circuit d’Òpera a Catalunya està integrat per les ciutat de Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Manresa, Granollers, Reus, Girona, Vic, Tarragona, Lleida, Viladecans, Tortosa i Barcelona. El compromís d’aquestes ciutats i institucions fan possible que el país  compti amb un model únic que permet la difusió i gaudir de l’òpera al territori, sempre comptant amb el suport de Fundació Banc Sabadell i l’Ajuntament de Sabadell.

Aquesta temporada serà una etapa de transició. Després de 38 anys, l’Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell, passarà el relleu a la nova Fundació Òpera a Catalunya, formada per la mateixa Associació, l’Orquestra Simfònica del Vallès, la Fundació Banc de Sabadell i la Fundació Fluidra.

Totes quatre entitats, tenen origen i seu social a la ciutat de Sabadell i mantenen una llarga trajectòria de compromís amb la Cultura a tot el territori català.

La Fundació Òpera a Catalunya neix per donar continuïtat a la tasca històrica realitzada per l’Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell i del Cicle Òpera a Catalunya, reforçant aquells aspectes nous i amb vocació de creixement. El relleu entre totes dues entitats es produirà al gener de 2020.