Vés al contingut

Subscriu-te:

ESCOLA D'ÒPERA DE SABADELL

En el seu inici, l’Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell (AAOS) va crear el Concurs Eugenio Marco, transformant-lo posteriorment en el Concurs Mirna Lacambra per a l’accés als cursos de l’Escola d’Òpera de Sabadell, creada el 1996, complint així amb la seva filosofia de recolzar i promocionar els nostres joves cantants. L’entitat també atorga premis especials en els concursos Tenor Viñas, Germans Pla, Camerata Sant Cugat i Josep Palet.

Igualment, és un fet constant la contractació de joves valors en les temporades del Cicle Òpera a Catalunya, que organitza actualment la Fundació Òpera a Catalunya.

Amb aquest XXVII curs (la vuitena edició gestionada per la Fundació Mirna Lacambra – Xavier Gondolbeu), dedicat al muntatge de l’òpera Roméo et Juliette de Charles Gounod, es pretén preparar de forma exhaustiva els alumnes en tot allò que requereix una bona representació operística: tècniques d’interpretació escènica i musical, expressió corporal, estil, dicció, etc. Tot plegat amb l’objectiu final de representar l’òpera davant el públic. D’aquesta manera, els alumnes seleccionats en el Concurs actuaran en el Teatre La Faràndula de Sabadell, previs assaigs amb orquestra, en la mateixa producció de Roméo et Juliette que transcorrerà en paral·lel pel Cicle Òpera a Catalunya a càrrec dels artistes professionals.

A tot aquell que comença en aquest apassionant món de l’òpera se li demana experiència, cosa bastant difícil d’adquirir en el nostre país. Doncs bé, això és el que oferim: experiència, treballada amb tota la dedicació i seriositat que sempre ens han caracteritzat. El primer contacte amb l’escenari, l’orquestra, l’escenografia i el vestuari davant el públic és inoblidable per a un cantant. Amb l’Escola d’Òpera de Sabadell pretenem que els futurs professionals de l’òpera d’aquest país recordin sempre aquesta primera vegada, aquest primer pas cap a la professionalització.

Des d’aquestes línies volem donar les gràcies a les empreses i institucions que, atorgant ajuts, han cregut en aquest projecte tan engrescador. Són: Fundació Òpera a Catalunya, Generalitat de Catalunya, Diputació de Barcelona, Ajuntament de Sabadell, Fundació Banc Sabadell i Obra Social “la Caixa”.

Hem d’estar agraïts, també, a l’existència del cicle Òpera a Catalunya ja que l’Escola pot aprofitar-ne l’estructura a fi de representar l’òpera objecte del Curs que, com ja sabeu, és una de les que conformen la temporada del Cicle.