Vés al contingut

L’ÒPERA MADAMA BUTTERFLY S’ESTRENARÀ DIMECRES 15 DE FEBRER A SABADELL

 

  • L’estrena tindrà lloc dimecres 15 de febrer a les 20:00h al Teatre La Faràndula de Sabadell
  • La producció també es podrà veure a Sabadell divendres 17 a les 20:00h i diumenge 19 de febrer a les 18:00h, funcions amb les entrades esgotades
  • La soprano Tina Gorina interpretarà el rol protagonista de Cio-Cio-San. La producció compta, a més, amb les veus solistes d’Enrique Ferrer, Manel Esteve, Anna Tobella, Jorge Juan Morata, Joan Garcia Gomà, Juan Carlos Esteve i Laura Obradors
  • Carles Ortiz assumeix la direcció d’escena i Sergi Roca Bru la direcció musical, amb l’Orquestra Simfònica del Vallès i el Cor Amics de l’Òpera de Sabadell

 

Sabadell, 13 de febrer de 2023

 

El proper dimecres 15 de febrer a les 20:00h s’estrenarà al Teatre de la Faràndula de Sabadell la tercera producció de la temporada 2022-2023 d’Òpera a Catalunya, Madama Butterfly de Giacomo Puccini, una de les més representades a tot el món i també dins la temporada Òpera a Catalunya (fins ara s’ha representat en 6 ocasions amb un total de 35 funcions). Al mateix teatre se’n representaran dues funcions més; el divendres 17 de febrer a les 20:00h i el diumenge 19 de febrer a les 18:00h, amb les entrades esgotades de fa dies.

Després de les tres funcions previstes a la capital vallesana (el 15, 17 i 19 de febrer), començarà la gira per Catalunya, que entre el 21 de febrer i el 19 de març passarà per les ciutats de Reus, Sant Cugat del Vallès, Barcelona, Vic, Manresa, Girona, Granollers, Viladecans, Lleida, Tarragona i Cornellà de Llobregat, que s’incorpora amb aquesta òpera al circuit de teatres adherits a Òpera a Catalunya. En total, es faran 14 representacions en 12 ciutats diferents.

 

El repartiment

La producció comptarà amb Carles Ortiz com a director d’escena i amb Esteve Gorina com a assistent a la direcció d’escena, i l’equip artístic de les funcions de Sabadell estarà encapçalat per Tina Gorina, que interpretarà el rol protagonista de Cio Cio-San (Madama Butterfly). Tina Gorina assumirà aquest paper en les funcions a Sabadell (15, 17 i 19 de febrer), Reus (21 de febrer) i Vic (26 de febrer), i Carmen Solís en les funcions a Sant Cugat del Vallès (24 de febrer), Barcelona (25 de febrer), Manresa (1 de març), Girona (3 de març), Granollers (5 de març), Viladecans (10 de març), Lleida (12 de març), Tarragona (17 de març) i Cornellà de Llobregat (19 de març).

Completaran l’equip artístic el tenor Enrique Ferrer en el rol de B. F. Pinkerton, el baríton Manel Esteve interpretant el personatge de Sharpless, la mezzosoprano Anna Tobella que serà la fidel serventa Suzuki, el tenor Jorge Juan Morata en el paper de Goro, el baix Juan Carlos Esteve com a Lo Zio Bonzo, la soprano Laura Obradors en el rol de Kate Pinkerton i el baríton Joan Garcia Gomà com a Il Principe Yamadori.

Pel que fa a la direcció musical, aquesta producció anirà a càrrec del sabadellenc Sergi Roca Bru, director de prestigi internacional establert a l’Òpera de Kiel, on és el segon Kapellmeister. És la segona vegada que assumeix la direcció musical d’una de les produccions de la FOC; la primera experiència va ser dirigint Tosca, de G. Puccini la temporada 20-21.

Com en totes les produccions d’Òpera Catalunya, acompanyaran els solistes l’Orquestra Simfònica del Vallès i el Cor Amics de l’Òpera de Sabadell, el director del qual és Daniel Gil de Tejada.

 

Material gràfic, programa de mà, fitxa artística i biografies a SALA DE PREMSA