Vés al contingut

Subscriu-te:

ÒPERA PER A TOTHOM

Granollers, Reus, Girona, Figueres, Lleida, Tarragona, Viladecans, Sant Cugat del Vallès, Cornellà de Llobregat, Manresa, Vic, Santander, Barcelona… Aquesta xarxa de 14 ciutats teixida des del cor tèxtil de Sabadell està de celebració.


Plegats, tenim l’alegria d’oferir als espectadors de les nostres ciutats, i de tot Catalunya, la quarantena edició d’una proposta única, construïda amb un model compartit i singular del qual estem orgullosos: una temporada d’òpera propera. Un vestit a mida de les nostres ciutats, teatres i, sobretot, persones.


El Cicle d’Òpera a Catalunya vol ser, un any més, el projecte necessari que fa 41 anys va albirar la nostra fundadora, Mirna Lacambra. Això és, una companyia que oferís òpera de gran format amb uns valors senzills i honestos: qualitat, proximitat amb el públic, ambició, professionalitat, democratització, creació d’oportunitat i descentralització. Una òpera feta des de les nostres ciutats per a les nostres ciutats i els seus habitants. Una òpera basada en la participació col·lectiva d’espectadors, professionals, teatres, institucions públiques i patrocinadors.


Des dels Amics de l’Òpera de Sabadell, primer, i ara des de la Fundació Òpera a Catalunya treballem per vertebrar el país mitjançant la cultura, a través d’un model que faciliti l’accés a les platees dels nostres teatres i que ofereixi grans produccions a mida de les seves necessitats.


Així mateix, ens comprometem amb el creixement professional acompanyant les carreres dels nostres cantants, músics i equips tècnics. Aquest model ha fet possible l’impuls del talent jove més enllà de les nostres fronteres i també ha permès la creació de formacions musicals estables i pioneres com l’Orquestra Simfònica del Vallès o el Cor dels Amics de l’Òpera de Sabadell.


Ho fem realitat gràcies a la complicitat del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de la Fundació Banc Sabadell, amb el suport de la Fundació Fluidra i la Diputació de Barcelona, amb l’acompanyament de l’Ajuntament de Sabadell i el Ministeri de Cultura. Ho fem possible, sobre tot, gràcies al compromís de les 14 ciutats i els milers d’espectadors que viuen la temporada en primera persona, any rere any, com un projecte propi.


Tots junts som Òpera a Catalunya: un model innovador en la gestió que implica
les administracions, les ciutats, les fundacions empresarials i que compta amb
dues entitats de referència en el sector cultural com són la Simfònica del Vallès i els Amics de l’Òpera de Sabadell.


Tot això és important per a nosaltres, però per sobre de tot volem compartir i encomanar bona òpera, experiències úniques i moltes emocions.


Ara i sempre: Òpera per a tothom!